top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in shranjujemo v skladu z uredbo GDPR.

Spletna stran sama ne zbira osebnih podatkov.

V kolikor nam pošljete povpraševanje preko obrazca za izris kuhinje na domu ali se na izris naročite telefonsko, bomo zbrali in obdelovali sledeč podatke: ime, priimek, telefonsko številko in elektronski naslov. Te podatke zbiramo izključno za pridobitev kontaktnih podatkov za izvedbo izrisa in niso posredovani tretjim osebam.  V kolikor se odločite za nakup kuhinje pri nas, bodo ti isti podatki sestavni del pogodbe. Nobenega osebnega podatka ne posredujemo tretjim osebam in so skrbno varovani podatki, ki ne zapuščajo prostorov podjetja.

Izjemo predstavljajo osebni podatki, ki jih posredujemo našim poslovnim partnerjem in so nujni za izvedbo prodajnega procesa. To so monterji in vozniki, dostavljalci. Vaš priimek posredujemo tudi v proizvodnjo, saj je osnova za sledenje naročil.

Vse osebne podatke se shranjuje za dobo desetih let. Potem se podatke uniči, razen če drugače nalaga veljavna zakonodaja. Stranke lahko kadarkoli zahtevajo izbris vseh osebnih podatkov iz arhiva podjetja.

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Dovoljujemo si pravico do napak na strani – tako tiskarskih kot tehničnih. Proizvajalci občasno menjajo vodila, mehanizme, obdelave. Glede na novosti tudi spreminjamo opise na strani, vendar ne moremo zagotoviti, da ne prihaja do napak.


Izrise kuhinj se izdeluje na povpraševanje preko elektronske pošte ali osebno. Izrise se obračunava po veljavnem ceniku. Izrisi so informativne narave in ne predstavljajo naročila. Osnova za sklenitev naročila je z obeh strani podpisana pogodba o nakupu kuhinje. V pogodbi se opredeli vse osnovne pogoje poslovanja: podatke naročnika, podatke o proizvajalcu, modelu, barvi vratc, barvi in vrsti pulta, barvi in višini podnožja, barvi ohišja, ročaje,… Dogovori se tudi datum dostave, datum montaže in plačilne pogoje. Dodatno se vsebino naročenega specificira s predračunom (omarice, pulte, podnožja, dodatke, smeri odpiranj in mehanizme).

Aparate, kupljene preko Gros Novak kuhinje d.o.o. se vgradi brezplačno. Aparatov se ne priklaplja na  omrežje. Aparate, kupljene drugje, monterji lahko vgradijo za doplačilo, če je to možno. Cenik vgradnje je naveden v pogodbi o nakupu kuhinje.

Za nakup celotne kuhinje se šteje nakup omarice za pečico, kuhališče, hladilnik in korito.

Razen če ni navedeno drugače, je notranja stran vratc bela. Vratca so narejena iz različnih materialov in zunanjih obdelav. Debelina vratc je 22 mm ali več.

Korpusi so narejeni iz 18 mm oplemenitene iverke, robljene z ABS trakom, na voljo v različnih barvah. Vidne stranice omaric so lahko v barvi korpusa ali za doplačilo v barvi vratc. V temu primeru je tudi notranjost te stranice enaka zunanjosti.

Vsak proizvajalec kuhinj ima svoj nabor mehanizmov in vodil. Uporabljajo večinoma vodila in mehanizme Grass in Blum, različne modele višjega ranga. Proizvajalci opremo lahko spremenijo, vendar so tehnični podatki o trenutni opremi ves čas na voljo pri naših svetovalcih. Vsa vodila in mehanizmi imajo počasno zapiranje in popolne izvleke.

Police so opremljene s sistemom proti prevračanju.

Vsaka kuhinja je unikatna in narejena po meri željah naročnika in prostora, v katerega se bo kuhinja montirala.

Na kuhinje in belo tehniko se obračunava 22% DDV  )Pojasnilo FURS: https://www.gros-novak.si/pdf/DDV_pri_nakupu_kuhinje_092-284-2008.pdf)

 

Kako poteka nakup?

Poslujemo izključno po sistemu izrisa kuhinje na domu.

  1. Na željo stranke pridemo na dogovorjen termin na objekt in opravimo izmero prostora, v kolikor je to mogoče.

  2. Predstavimo vzorce modelov, materiale, možne obdelave, pluse in minuse posameznih modelov in materialov.

  3. Skupaj s stranko narišemo eno ali več možnih postavitve kuhinje, predebatiramo možne postavitve, pluse n minuse posamezne postavitve in opcije.

  4. Vse izrise posredujemo stranki na elektronski naslov skupaj z ceno za leseni cel kuhinje v taki postavitvi in modelu.

  5. Cena storitve je 50€. V primeru nakupa kuhinje se ta znesek odšteje od vrednosti kuhinje.

  6. Podpis pogodbe: S pogodbo se obe strani zavežeta k pogodbenim pogojem. V pogodbi podrobneje definiramo posamezne dele kuhinje ter definiramo datume dostave in montaže. Prejmete tudi podrobnejši predračun s specifikacijo sestavnih delov.

  7. Po prejetem avansu se kuhinjo naroči v proizvodnjo.

  8. Na dogovorjen datum se kuhinjo dostavi in zmontira.

  9. V primeru nakupa aparatov pri nas, te dostavimo in zmontiramo skupaj s kuhinjo.

  10. V primeru nakupa aparatov drugje, morajo biti aparati na objektu, da lahko montaža poteka nemoteno. V primeru, da morajo monterji ponovno na objekt drugi dan, ker aparati niso na voljo, se zaračuna dodaten prihod monterjev na objekt glede na cenik v pogodbi. Za aparate, kupljene drugje, ne moremo zagotoviti da ustrezajo vgradnji v kupljeno kuhinjo.

Barve in vzorci so okvirni. Večje površine lahko odstopajo od vzorcev, zlasti kjer prihaja do »lisastih« ali večbarvnih prelivanj. Odstopanja niso vzrok za reklamacijo.

Dobavni roki je 6-8 tednov od naročila. Odvisen je od modela kuhinje in nekaterih detajlov. Dobavni rok se določi ob podpisu pogodbe. Po podpisu pogodbe je možno še spreminjati posamezne detajle, vendar ne več kot en teden po podpisu pogodbe. V primeru večjih sprememb – velikosti omaric, postavitev, modela, vrste pulta, začne dobavni rok teči na novo ob potrditvi sprememb.  V takemu primeru velja pisni dogovor (lahko sporočen preko elektronske pošte), kot aneks k pogodbi.

IZRAZOSLOVJE:

Tehnične lastnosti posameznih modelov in razlike med njimi so strankam pojasnjene na sestankih. Dodatno so vsi podatki vedno dostopni pri prodajalcih in na sedežu podjetja.

Dovoljujemo si pravico do spremembe tehničnih lastnosti glede na razvoj ali spremembe znotraj posameznih modelov. Dovoljujemo si pravico do zamude pri spremembi podatkov naši spletni strani. Trudimo se aktualno posodabljati spletno stran, vendar lahko zaradi obilice dela pride do zamud.
Vse kuhinje imajo korpuse narejen iz robljenega iverala v različnih barvnih lestvicah, ki jih ponujajo proizvajalci.

LESENI DEL KUHINJE: leseni del kuhinje obsega vse omarice, pulte, ročaje, podnožja, mehanizme, vratca in dodatke, ki so vključeni v samo kuhinjo. Leseni del kuhinje NE zajema bele tehnike, pip, nap, osvetlitve in korita.

MASIVNA KUHINJA: izraz zajema kuhinje, ki imajo vključen del masivnega lesa. Običajno se o masivnih kuhinjah govori, ko so vratca kuhinje delno ali v celoti narejene iz lesa, tudi če je korpus narejen iz iverala ali mediapana. Vratca so lahko v celoti masivna, delno masivna, delno furnirana. Načeloma so narejena iz več deščic, ki so med seboj lepljeni.

Pomembno je vedeti, da je les NARAVEN material, zato pri masivnih kuhinjah prihaja do razlik v odtenkih,  les tudi diha, zato so normalna odstopanja, krivljenje in širitev/kršenje lesa. Intenziteta tega je odvisna od vrste lesa, načina obdelave, od razmer v prostoru, v katerem je kuhinja montirana in se lahko tekom leta spreminja – odvisno od zračne vlage in temperature. Vse to so naravne lastnosti lesa in NE veljajo za reklamacijo, v kolikor v prostoru nisi vzpostavljene stalni pogoji vlage (40 – 60) °in temperature (20-22°C).

LO – levo odpiranje, okovje na levi strani vratc

DO – desno odpiranje, okovje na desni strani vratc

Počasno zapiranje: načeloma so vse omarice in predali, neglede na vrsto vodil, opremljena s počasnim (tihim) zapiranjem. To pomeni, da se vratca in predali okvirno 10 cm preden se povsem zaprejo, zaustavijo in potem počasi popolnoma zaprejo. V kolikor se pri odpiranju vratc ni povsem odprlo in dovolili blažilcu, da se povsem raztegne, se vratca ne bodo zaprla tiho.

Zadnja revizija:: 5.2024

bottom of page