031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Veliko možnosti

Sprašuje Jasna; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni. V naslednjih mesecih naš čaka opremljanje stanovanja. Zaenkrat imamo še vse možnosti spreminjanja inštalacij, vodovodne inštalacije ipd. Le okna ne moremo premaknit, lahko ga le skrajšamo po višini. Torej imamo prostor velik cca 8m x 4m. V tem prostoru bodo kuhinja, jedilnica in dnevni prostor. Za kuhinjo sem namenila celotno južno steno - 4m. Na eni steni (na levi strani) imam možnost 2,7m in nasprotna stena pa se da tudi izkoristit, vendar je tu okno (od stene odmaknjeno cca 65-70cm), ki je postavljeno precej nizko, zato bi ga eventuelno zvišali, da pridemo na končno višino od tal 91 cm. Torej tu pride v poštev samo spodnje omarice -(mogoče lijak??). Rada bi pa imela visoke omare, s pečico na višini, pomivalni stroj, indukcijo, visok hladilnik,.. Kako čim bolje razporediti kuhinjo, da bom imela dovolj delovnega pulta? Pa še to me zanima..kako se obnese kaljeno steklo na setenai namesto stenskih ploščic? Vsekakor pa si želim moderno kuhinjo, svetle barve, ker imamo precej temen prostor.
Hvala in lep pozdrav.

p.s.: prilagam na hitro ''spackane'' mere v slikarju ;)


Odgovor:

Pozdravljeni!

Kuhinja je precej velika, zato je možnih kar nekaj postavitev, odvisno od vaših želja. Seveda pa velja, večja kot je kuhinja, več kot je mehanizmov, predalnikov in omaric, dražja bo.

V priponkah so 4 idejne postavitve, vse imajo končno višino pulta 91cm in seveda je možnih tudi precej izpeljank.

V prvi postavitvi se kuhinja začne z nizom visokih omaric, nadaljuje s kuhališčem. Pod oknom sta pomivalni stroj in korito. Pri tej postavitvi bi bilo potrebno paziti na parapet okna, da bi se okno odpiralo mimo pipe. Kuhinja se nadaljuje v polotok, ki predstavlja dodatno delovno in shrambno površino, poleg tega pa tudi delno zapira kuhinjo proti dnevnemu prostoru. Polotok se lahko uporablja tudi kot šank.

V drugi postavitvi je kuhinja oblikovana v dveh linijah. Niz visokih omaric nadaljuje korito in pomivalni stroj ter niz ozkih visečih omaric z dvižnimi vratci. Polotok se začne pod oknom. Nanj je umeščeno kuhališče z otočno napo. Predalniki poskrbijo za dovolj shranjevalnega prostora.

Tretja postavitev je izpeljanka postavitve 2. Visoke omarice so umeščene ob krajšo steno, sledi dolg niz spodnjih omaric, središče katerih je korito in na drugem koncu kuhališče. Dodatna delovna površina je predvidena na polotoku.

Četrta postavitev zasleduje ameriški stil kuhinj. Namreč veliko shranjevalnega prostora, kuhinja je razdeljena na več con. Glavni del se odvija v trikotniku med kuhališčem na otoku, hladilnikom in koritom. Pod oknom je dodatna delovna in shranjevalna površina. Nekaj razgibanosti dajo kuhinjo tudi viseče omarice s policami.

Steklo kot stenka obloga se vse bolj uveljavlja tudi v kuhinjah. Priporočamo uporabo kaljenega stekla, saj se v primeru nesreče razbije v drobne koščke. Občasno zasledimo, da se za stensko oblogo uporabi tudi navadno steklo, vendar se je potrebno zavedati, da se navadno steklo razbije v velike, ostre kose, ki so lahko zelo nevarni.  Cena kaljenega stekla se giblje od okoli 100€ dalje za tekoči meter, odvisno od obdelave, števila izvrtin itd. Čiščenje stekla je enostavno, kot čiščenje okenskih stekel, saj je površina enotna in gladka, v nasprotju s fugami pri ploščicah. Steklena obloga se montira po montaži kuhinje. Steklar naredi izmero in po potrebi šablono, s katero si označi potrebne izreze (za vtičnice, stikala, ipd.). Tako je steklo opasano med zgornje in spodnje omarice.


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (179 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (222 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (175 kb)
Kuhinaj 2-2.jpg (233 kb)
Kuhinja 2-3.jpg (178 kb)
Kuhinja 3-1.jpg (207 kb)
Kuhinja 3-2.jpg (225 kb)
Kuhinja 3-3.jpg (196 kb)
Kuhinja 4-1.jpg (236 kb)
Kuhinja 4-2.jpg (201 kb)
Kuhinja 4-3.jpg (205 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.