031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Mansardna kuhinja

Sprašuje Lucija; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni,

V mansardnem stanovanju bi radi postavili kuhinjo. Problem imamo z nizkim kolenčnim zidom. V prilogi vam pošiljam tloris in prerez. zanima me če bi bilo mogoče kuhinjo postaviti tako da bi bil pult širine 80 cm (sploh ob kolenčnem zidu), če bi ob kolenčnem zidu postavili predale in pa pomivalni stroj. Pečico pa bi rada imela nad pultom. Kje je vodovod je označeno, elektrike pa še nimamo napeljane.
Hvala za vaš nasvet
lep pozdrav


Odgovor:

Pozdravljeni!

Tloris vaše kuhinje res ni idealen.

Zaradi majhnega kolečnega zidu je potrebno pri načrtovanju paziti na stojno višino. Ta se začne šele pri okoli metru od zidu, torej nekje v liniji s prehodom v (predvidevam) jedilnico. Rešitev težave je več:

  • Lahko se del poševnine preprosto zapre s knauf steno. Tako se pridobi ravna linija, ni potrebnih nobenih predelav omaric in poglobljenega pulta.
  • Druga možna rešitev je, kot ste že sami ugotovili, da se poševnino zapre s poglobljenim pultom, a ne globine 80cm, temveč vsaj enega metra. Stojna višina se namreč začne šele nekje v liniji prehoda v (predvidevam) jedilnico. Poglobljen del pulta se lahko izkoristi na več načinov, recimo z odprtimi poličkami (ali omaricami z drsnimi vratci,...), ki so lako standardne in naslonjene zgolj do poševnine (slika 1-3a) ali pa narejene po meri - torej sta stranica in zgornja ploskev odrezani po kotu poševnine. To sicer terja več dela, vendar je možno narediti.

Poleg kolenčnega zidu je še ena težava: kam in kako fiksirati napo. Ker je dimnik pomaknjen navzeven, vanj pa se ne sme vrtati, je potrebno našo pritrditi drugače. Ena opcija je, da se uporabi stensko napo, ki se jo pritrdi v strop. Druga opcija je prikazana pri postavitvi 1. Stena levo od dimnika se ojača in poravna z dimnikom. Tako se lahko napo pritrdi v steno.

V postavitvi 2 je kuhinja nekoliko obrnjena. Kuhališče je postavljeno ob krajšo steno. Odvod nape se lahko spelje pod stropom ali se uporabi ogljen filter. Korito je postavljeno ob dimnik.

Ker prostor ne dovoljuje idealne postavitve kuhinje, bi priporočila, da pred izvedbo elektroinštalacij temeljito razmislite o vašem vsakdanu v kuhinji, kaj pravzaprav potrebujete, kakšne so želje in nenazadnje tudi kakšen je vaš budžet. Predelave, poglobljeni pulti itd. lahko prinesejo kar nekaj nepredvidenih stroškov.

 


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (172 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (177 kb)
Kuhinja 1-3.jpg (147 kb)
Kuhinja 1-3a.jpg (155 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (120 kb)
Kuhinja 2-2.jpg (138 kb)
Kuhinja 2-3.jpg (241 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.