031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Želje so.....

Sprašuje Želje so...; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje: Pozdravljeni,
prosila bi za predlog, kako naj opremiva kuhinjo (novogradnja, možnost premikanja vode,elektroinstalacij; kuhinjske nape ni mogoče premikati-razen če spustimo strop). Trenutno je mišljena postavitev kuhinje v obliki črke "U", s tem, da ne želim imeti preveč visečih omaric (če že, potem ozke in dolge, ali police). Na desni strani bi imela hladilnik in dvignjeno pečico, vendar ne v najvišjih omarah. Tudi začetek in zaključek kuhinje želim imeti dodelan - ne zgolj stranskega elementa. Pod pultom poleg lijaka bi imela pomivalni stroj. Rajši imam velike predale, glede na to, da pa sta v kuhinji 2 kota, bodo najbrž prišle v poštev izvlečne variante spodnjih omaric. Poleg štedilnika bi imela nizko in ozko lek omarico (za olje, kis,...). Levo stran kuhinje pa bi zaključila s šankom-zajtrkovalno mizo (odebeljeni nadpult?), ki bi lahko vključevala tudi stranski stekleni del? Kuhinjo želim imeti v svetlih barvah (lak), stranski elementi oziroma pult bi bili temnejši(mat). Steno med spodnjimi in zgornjimi omaricami bi imela pokrito s steklom ali v istem materialu in barvi kot bi bil pult. Prilagam načrt kuhinje.
V kolikor se vam zdi, da bi bila drugačna postavitev kuhinjskih elementov, oblika same kuhinje bolj smiselna, prosim napišite predloge. Veselim se vašega odgovora in vam želim lep dan.
Odgovor:

Pozdravljeni!

Naredili smo dve idejni postaviti kuhinje. Osnovni delovni krog ostaja enak, razlikujejo pa se detajli.

Polotok s šankom ima lahko več različnih zasnov. V prvi varianti postavitve je narejen zgolj iz poglobljenega pulta, ki je ob straneh zaključen z zaključnimi paneli. Spodaj je prosotr popolnoma izkoriščen, saj je proti kuhinji obrnjen predalnik, proti šanku pa navadna omarica z odpiranjem na dotik. Lahko se uporabi tudi kotno omarico s poličko ali mehanizmom, odvisno od vaših potreb. V drugem primeru kuhinjo zaključuje nekoliko dvignjen šank, ki je tako optično ločen od kuhinje. Lahko se naredi tudi klasičen šank na podpornikih in še kakšno varianto bi se našlo, odvisno kakšen končni efekt bi želeli doseči.

Pri kotnih omaircah je narejen kompromis: ena kotna omarica ima izvlečni mehanizem "magic corner", druga ima poličko. Ker gre za kotno omarico 90x90cm, je popolnoma izkoriščena.

 

 


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (155 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (165 kb)
Kuhinja 1-3.jpg (142 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (165 kb)
Kuhinja 2-2.jpg (143 kb)
Kuhinja 2-3.jpg (172 kb)
Kuhinja 2-4.jpg (136 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.