031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

NAJINA KUHINJA

Sprašuje Najina kuhinja; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Imava težave pri postavitvi elementov v kuhinji, zato nama bi kakšen nasvet prišel zelo prav.

Želje so naslednje: Če je možno, bi imela kuhinjo v dveh ravnih linijah (ena daljša ob steni, ena pa krajša) - kot nekakšen otokček, se pa lahko dotika stene. Vendar kakor koli riševa, vedno pride premalo prostora za to najino željo.

Kaj vse bi imela v kuhinji od glavnih elementov:
- štedilnik (indukcijski)
- pomivalni stroj (po možnosti dvignjen - spet vprašanje, ali ne izgubiva preveč pulta)
- pečica (tudi po možnosti dvignjena)
- hladilnik
- korito z odcejevalnikom
- čim več pulta (toliko, da nam bo delo v kuhinji udobno)

Kar se tiče pečice in pomivalnega stroja, lahko je samo eden od teh elementov na višini.

Poleg tega dela bo v kuhinji tudi jedilnica oz. miza s stoli ali pa morda - če je možnost - na eni strani tudi s klopjo.

Prehodu v dnevno sobo lahko poljubno spreminjate dolžino, samo po celi površini naj ne bi prišel, ker gre za nosilno steno. Prehod namreč še ni narejen, steno bo še treba podreti.

Glavne dimenzije:
- dolga stena: 480 cm
- kratka stena: 340 cm
- na steni nasproti prehoda v dnevni sobi je mansarda, zato je na tej steni možno imeti elemente samo v višini 170 cm.

Ni nujno, da je vse po željah, rada bi samo, da bi bila kuhinja nekoliko modernejšega videza in pa predvsem funkcionalna.

Hvala za odgovor (po možnosti izris) in lep pozdrav.


Odgovor:

Pozdravljeni!

V priponki so 3 različne postavitve kuhinje Mela (kuhinja 1 in 2) ter kuhinje Simplicia (kuhinja 3). Oba modela si lahko ogledate na naši spletni strani: http://www.gros-novak.si/kuhinje-mela.php in http://www.gros-novak.si/kuhinje-simplicia.php.

Najprej glede dvignjenega pomivalnega stroja: Ima svoje prednosti in slabosti. Prednost je zagotovo v večji preglednosti in manj sklanjanja. Pomankljivost je v packanju, saj umazano posodo nosite mimo pulta (pri klasično postavljenemu pomivalnemu stroju je vmes pult in odcejalnik korita). Pomankljivost je tudi v primeru izliva vode, ki poškoduje omarice, ki jih je potrebno v tem primeru zamenjati, kar lahko predstavlja večji strošek. Možno pa je narediti oboje, da je stroj postavljen klasično ali da je dvignjen.

Pri prvi postavitvi je risana kuhinja Mela. Predviden je polotok dolžine 240cm in globine 80cm. Globina otoka je namenjena predvsem večji delovni površini in preprečevanju špricanja po tleh. Miza je lahko pomaknjena pod pult. Viseče omarice se lahko po višini zoža, da je med pultom in dnom omaric dovolj prostora, lahko pa se jih po meri prilagodi kotu poševnine strehe.

Druga postavitev je podobna prvi, le da je miza pomaknjena pod okno. V tem primeru je polotok ožji, da je med mizo in polotokom dovolj prehodnega prostora.

V tretji postavitvi je risana kuhinja Simplicia. Polotok je krajši, a je globok 90cm. Shranjevalnega prostora je manj, vendar je zaradi globine pulta več delovne površine, uporablja se lahko tudi kot priročen zajtrovalni pult. Poleg korita je predvidena večja steklena omarica, ki nadomešča viseče omarice. Zaradi globine 60cm je v njej več kot dovolj prostora za shranjevanje kozarcev in krožnikov. Omarici za pečico in hladilnik sta pomaknjeni ob višjo steno. Tako se pridobi več shranjevalnega prostora in prostor za večji hladilnik. Predvidena je kotna omarica s poličko, ki ima edina 100% izkoristek prostora. Več o posameznih tipih omaric in možnih postavitvah si lahko preberete na povezavah: http://www.gros-novak.si/uporabni_nasveti.php in http://kuhinje-gros-novak.blogspot.com/2011/07/postavitev-kuhinje-i.html.


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (110 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (114 kb)
Kuhinja 1-3.jpg (110 kb)
Kuhinja 1-4.jpg (106 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (123 kb)
Kuhinja 2-2.jpg (120 kb)
Kuhinja 2-3.jpg (103 kb)
Kuhinja 3-1.jpg (129 kb)
Kuhinja 3-2.jpg (123 kb)
Kuhinja 3-3.jpg (126 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.