031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Akvarij v kuhinji

Sprašuje Neža; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni! Na vas se obračam z vprašanjem, ki ga sama ne znam rešiti. S fantom opremljava kuhinjo, katere tloris prilagam. Vsi priključki so na steni brez vrat in oken, vendar je tu zid pobit in so omarice na steni praktično nemogoče, prav tako tudi visoke omare. Sama bi rada imela pečico in mikrovalovno na višini in ne pod štedilnikom ter samostoječ hladilnik ter pomivalni stroj. Poleg tega bi vas prosila za idejo glede barvne kombinacije. Niso mi všeč bele in črne svetleče kuhinje, rada bi neko kombinacijo lesa (najbolj se mi dopade tak s črtami) v kombinaciji s kakšnim barvnim detajlom sem ter tja, da malo poživi. Kaj pa barva ploščic nad štedilnikom in sten, je barvanje kuhinje pogosto ali so navadno bele?? Miza bi bila najverjetneje najbolj primerna pri oknu, fant želi imeti klop :( je pa fino, če je raztegljiva...
Pa še nekoliko smešno vprašanje: ali mislite, da bi bilo možno v kuhinjo umestiti nekakšen dodaten pult na sredini prostora (kot je v marsikateri kuhinji v prospektih), ki bi imel vgrajen akvarij-oba obožujeva ribice :) :) "če je nenavadno, da bi imela v kuhinji visok, samostoječ hladilnik in še visoko skrinjo? Poleg tega me zanima, kaj je najprimernejši pod v kuhinji in o kakšnih cenah se pogovarjamo pri steklenih oblogah s slikami za kuhinjskim pultom? Hvala"


Hvala za vse nasvete in lep pozdrav


Odgovor:

Pozdravljeni! 

Ker točne pozicije inštalacij niso podane, vzemite predloge nekoliko za rezervo. Pravtako prihaja do neskadja v dolžini daljših sten na načrtu, ki ste ga priložili, zato so mere daljših sten približne.
Neglede na zgoraj napisano pa prilagamo nekaj variant postavitev, ki pridejo v poštev v vaši kuhinji.
V prvi varianti je risana kuhinja Mela Larix v kombinaciji z Luxom (zelena, visok sijaj) za poživitev in kontrast nevtralni Meli (Več o kuhinji Mela si lahko preberete  TUKAJ). Ker viseče in visoke omarice ob glavni steni niso možne, so postavljene levo, v tej postavitvi je predvidena tudi visoka kotna shrambna omarica, ki je lahko namenjena shranjevanju kozarcev in krožnikov (ker visečih omaric ni. Narisana je tudi ena izmed možnosti za vgradno akvarija v otočni del kuhinje. Mere omaric se lahko poljubno prilagodijo meram akvarija, v kolikor teža akvarija ne presega nosilnosti omaric.
V drugi varinati je risana kuhinja Regola iz ščetkanega macesnovega furnirja(več o kuhinji Regola si lahko preberete TUKAJ) . Fronte imajo rahlo valovito strukturo. Risana je kombinacija peščene in grafitne barve, postavitev je tudi nekoliko drugačna od prve v obliki polotoka. Omarice na polotoku so narejene tako, da se odpirajo v obe strani, proti kuhinji in proti jedilnici.
Postavili ste nam kar nekaj zanimivih vprašanj.
Prostora za razstegljivo mizo je dovolj, zdaj je risana postavitev tako, da za mizo udobno sedi 6 oseb. Lahko pa se v kot namesti tudi klop, končen izgled je odvisen od uporabnika, saj mora uporabnik kuhinjo prilagoditi sebi, svojim potrebam in željam.
Glede hladilnika in zamrzovalne omare: Brez težav se oboje umesti v kuhinjo. sicer to ni pogosta praksa, a je povsem izvedljiva.
Običajno se v kuhinji kombinira dve, pogosto kontrastni barvi. Pogoste so kombinacije bele (recimo pult, podnožje in zgornje omarice) in drugih barv (spodnje omarice). Lahko se naredi tudi kombinacijo, recimo pri predalniku sta spodnja predala v češnji, zgornji v bukvi ali podobno. Ker se kuhinja običajno kupuje za 20 ali več let, se večina ljudi odloča za bolj nevtralne barve kuhinje in prostor raje poživijo z drugimi barvnimi detajli, ki se jih lažje zamenja kot celo kuhinjo in seveda je taka investicija tudi precej cenejša :-). Taki detajli so lahko posode, vaze, kuhinjske krpe ipd., mogoče moderna slika z živahnimi barvami ali stenska barva z zanimivimi vzorci (pralna barva). Kuhinjo se lahko poživi tudi s ploščicami (različnih barv, velikosti, zelo lepe so steklene in mozaične ploščice) ali s stekleno oblogo na steni. Ker je prostor velik in svetel, se lahko poljubno poigrate z različnimi barvami, teksturami in vzorci, mogoče pobarvate eno steno z živo rdečo, ostale pa z bolj nevtralno barvo? Lahko na steno narišete črte v različnih odtenkih.
Steklena stenska obloga se montira po končani montaži kuhinje: steklar mora namreč na mestu videti, kje bo moral narediti izreze za vtičnice, stikala, kakšna je višina omaric in nape od pulta ipd. Cene steklene stenske obloge se razlikujejo od steklarja do steklarja, zato je priporočjivo pridobiti več ponudb. Na ceno pa vpliva velikost, debelina in kakovost stekla (steklo mora biti kaljeno), število izrezov, obdelava stekla (barvanje, brušenje ipd.). Steklo se lahko barva po RAL-lestvici, lahko pa je tudi prosojno in se pod njega namesti fototapeto po izbiri kupca. Tudi za slednjo velja, da cena variira od velikost, kvalitete obdelave in tudi od ponudnika do ponudnika. V Sloveniji je kar nekaj podjetij, ki se ukvarja z izdelavo fototapet.
Za tla v kuhinji se uporabljajo različni materiali. Še vedno so najpogostejše ploščice, pogosto se v kuhinje polaga tudi parket, na voljo pa je tudi veliko različnih PVC- prevlek z zelo širokim naborom vzorcev (od imitacije lesa, ploščic, plute,...). Vsaka obloga ima svoje pluse in minuse. Ploščice se preprosto vzdržuje, so trpežne, a so hladne in veliko uporabnikov motijo fuge. Parket je topel, a bolj občutljiv od ploščic. PVC obloge so cenovno precej ugodna rešitev, a so narejene iz umetnih mas, zato imajo nekateri zdravstvene pomisleke. Možna rešitev je tudi laminat.
V kolikor bi želeli bolj osebno svetovanje, pa Vas seveda vabimo, da nam pišete na info@gros-novak.si za brezplačni izris.

 


Priponke:

1298407277-kuhinja.png (46 kb)
kuhinja 1-1.jpg (120 kb)
kuhinja 1-2.jpg (110 kb)
kuhinja 1-3.jpg (105 kb)
kuhinja 1-4.jpg (119 kb)
kuhinja 2-2.jpg (117 kb)
kuhinja 2-3.jpg (87 kb)
kuhinja 2-1.jpg (110 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.