031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Kuhinja v meščanskem stanovanju

Sprašuje Helena; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni!

V naslednjih mesecih bomo v celoti prenavljali staro meščansko stanovanje. Za ostale sobe že imamo idejo, le pri postavitvi kuhinje se nam zatika. V priponki pošiljam tloris stanovanja, steno med kuhinjo in dnevno sobo bomo podrli. Prosim za pomoč pri postavitvi kuhinjskih elementov, inštalacije bi prilagodili postavitvi kuhinje.
Želimo si moderno belo kuhinjo z oblogami v barvah, ki bi prostor v celoti poživele ter ga naredile prijetnega.
Ker naši družini veliko pomeni kuhinja, največ se zadržujemo v kuhinji, saj nam je v njej najbolj prijetno, jo želimo zares skrbno oblikovati, vendar smo kljub večmesečnemu trudu še vedno bre prave postavitve.

Za pomoč vam bomo neimerno hvaležni.

Hvala in lep pozdrav!

Helena


Odgovor:

Narisal sem 3 najbolj klasične postavitve (kuhinja Lux) za Vaš prostor. Ker nisem vedel, če bo v kuhinji miza s stoli in za koliko oseb, sem narisal 2 varianti z mizo za 6-8 oseb in eno z mizo za 8-12 oseb. Zaradi nepravilnih kotov sten je v vašem primeru obvezna natančna izmera prostora za kuhinjo. Pri kuhinjah v U ali v L obstajata 2 varianti za Vaš prostor. Ena je, da se naroči spoj pultov in kotne omarice po meri in v kot, kot je v Vašem prostoru (narisano na slikah), druga pa je, da se naroči globji pult in se ga opaše (reže glede na kot zida) na licu mesta. V Vašem primeru je bolj smiselno naročiti po meri narejen spoj pultov in omarice.
 
Glede ozadja bi bilo najbolje, če bi se oglasili v studiju, in pogledali slike montiranih kuhinj, z različnimi ozadji, tako, da bi najlažje izbrali primerno. Možnosti je veliko, odvisno od tega, kakšen stil Vam je všeč. Stenske obloge so lahko tista točka v kuhinji, ki medsebojno povežejo posamezne dele kuhinje v celoto. Recimo v primeru bele kuhinje z rjavim pultom lahko uporabite mozaične ploščice, ki vsebujejo omenjene barve poleg te pa še recimo zlato za dodaten blesk in poudarek, končni rezultat je eleganca. Lahko je ozadje popolno nasprotje umirjenim barvam kuhinje, vijolično ali limetino zeleno, mogoče v obliki podolgovatih steklenih ploščic ali kaljenega stekla. Lahko se poigrate tudi s črtami, teksturami,... Na končni izgled prostora ima velik vpliv tudi osvetlitev.  

Narisal sem tudi varianto 4, s skritimi ročaji in in stene, med temi barvami pa 

s pultom 80 cm, tako da bi bil še vedno prehod v primeru, če bi se odločili obdržati steno proti dnevnemu prostoru. Lahko je šank globine do 120 cm, vendar pri vas verjetno pride v poštev do 90 cm.


Priponke:

Kuhinja_1-1.jpg (129 kb)
Kuhinja_1-2.jpg (109 kb)
Kuhinja_1-3.jpg (103 kb)
Kuhinja_2-1.jpg (126 kb)
Kuhinja_2-2.jpg (117 kb)
Kuhinja_3-1.jpg (105 kb)
Kuhinja_3-2.jpg (108 kb)
Kuhinja 4-1.jpg (92 kb)
Kuhinja_4-2.jpg (108 kb)
1294083478-tloris[1].pdf (211 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.