031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Stenske obloge v kuhinji

Sprašuje ADMIN; Kategorija: Materiali

Vprašanje:

Stenske obloge: materiali, prednosti in slabosti:


Odgovor:

Kaj izbrati za stensko oblogo kuhinje?

Pomislimo, koliko ur dnevno gledamo v zid pred seboj. Je res potrebno gledati v bež kvadratke ali lahko postane stenska obloga center-point kuhinje?

Nekaj informacij o stenskih oblogah dobite tudi v naslednjih vrsticah:

Še vedno najpogostejša izbira za stensko oblogo v kuhinji so PLOŠČICE. Izbira je pestra, od klasičnih do steklenih in mozaičnih. So nezahtevne za vzdrževanje, uporablja se jih tako pri klasičnih kot tudi modernih kuhinjah, slaba stran so fuge. Ploščice se lahko polaga pred montažo kuhinje ali po njej. Zlasti v Nemčiji, ZDA in Kanadi ploščice raje polagajo po montaži kuhinje, ker ni potrebno montirati zaključne letve in ker s strani rob kuhinje ni viden, saj so omarice poravnane s ploščicami. Slaba stran kasnejšega polaganja ploščic je v težjem delu za keramičarje: otežen dostop, poškoduje se lahko pult in omarice, zato morajo biti pri svojem delu bolj pazljivi in natančni.

STEKLO je vse bolj priljubljena izbira za stensko oblogo, predvsem zaradi preprostega vzdrževanja in končnega efekta. Steklo mora biti kaljeno, debelo 6mm. Lahko se poljubno barva po RAL-lestvici, lahko je prozorno in se pobarva zadnjo steno ali se za steklo pritrdi fototapeto ali pa steklo osvetlite z led lučkami v kontrastni barvi, recimo močni vijoličasti ali limonasto zeleni. Steklena obloga je omejena z dolžino okoli treh metrov, pazljivost je priporo?ena tudi pri morebitnih izvrtinah, barvi in poziciji vtičnic in stikal.Obloge iz  ULTRAPASA v vzorcu pulta so narejene iz istega materiala kot pult, možni so številni barvni vzorci. Ultrapas je trpežen in odporen, cenovno ugodnejši kot steklo, najnovejši trendi gredo k 0,5cm dvojnem ultrapasu s polnilom, da se doseže čim manjša debelina in zasede čim manj prostora. Paziti je potrebno na plinsko kuhališče, v tem primeru je potrebno namestiti globji pult z vsaj 15cm vmesnega prostora med kuhališčem in ultrapasom.
PRALNA BARVA je cenovno zelo ugodna rešitev. Narejena iz epoksija ali lateksa, se preprosto nanaša na zid. Če se naveličate barve, jo brez težav prebarvate z drugim odtenkom. Pri kuhališču se vseeno priporoča drugo oblogo zaradi večje izpostavljenosti (steklo, ultrapas, ploščice, inox).
KERROCK V primeru pulta iz Kerrocka je smiselno izbrati tudi stensko oblogo iz istega materiala, ker se tako izognete vsem stikom. Stenska obloga iz Kerrocka je lahko potegnjena v višini med zgornjimi in spodnjimi omaricami, lahko pa se zaključi že kakih 20cm nad spodnjimi omaricami. Kerrock je med dražjimi materiali, ki so na voljo pri izbiri pultov ali stenskih oblog.
KAMEN in UMETNI KAMEN prideta v poštev zlasti, ko je tudi pult narejen iz istega materiala, obloga je lahko potegnjena do zgornjih omaric ali le kot rob. Stiki so vidni, oba materiala sta med dražjimi.


slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.