031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Kuhinja v novi podobi

Sprašuje Romana; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni,

glede na to, da odlično svetujete in smo pregledali vse vaše nasvete in predloge, se tudi mi obračamo na vas.
Prenavljamo kuhinjo z jedilnico, ki bo postal enovit prostor (do sedaj sta bila to dva ločena prostora) ter vas prosim za vaše idejne rešitve postavitve le-te. Tloris posredujemo v prilogi (zarisana je tudi stena, ki je prej ločevala prostora). Vse instalacije (vodo in elektriko) je možno premikati (do sedaj je bila voda in štedilnik s pečico na krajši steni, kjer ni okna). Okno je na višini 92 cm, kar zadostuje za pult višine 91 cm (oz. višji pult kot klasičnih 86 cm). Pri večjem oknu stoji radiator. Vhod je iz dnevne sobe, ki povezuje kuhinjo/jedilnico z velbom.
Štedilnik si želimo ob steni (ne na morebitnem otoku) in ne nagibamo se preveč tudi za kotno postavitev štedilnika - najraje nekje ob ravni steni.
Morda bi lahko tudi v jedilniški del stene vnesli kakšne razgibane police ali manjše zaprte omarice (če ne bi preveč "zabasali" prostora), v stilu kuhinjskih omar.
Sicer pa so naše želje:
- moderna, izčiščena kuhinja z jedilnico, vendar s kakšnimi posebnimi poudarki/posebnostmi,
- barve: razmišljamo o svetlih barvah z minimalno vključitvijo lesenega (črtastega) dekorja, kot npr. oliva ali zebrano... Želimo svetlo, zračno in odprto kuhinjo. Dali bi pa se presenetiti tudi s kakšno (drugo) barvno kombinacijo (všeč nam je vaš model Lux - rumena, s kombinacijo "magnolije"),
- želimo jedilniško mizo (lahko tudi raztegljivo) za 6 oseb (po možnosti z dodatkom še za dve osebi (ni pogoj),
- želja v kuhinji: čimveč shranjevalnih omar (ker nimamo shrambe) in čimveč predalov,
- korito: dvojno (če je le možno, sicer enojno z odcejalnikom) in nujno (čimvečji) sortirnik za odpadke,
- štedilnik: indukcija,
- hladilnik vgradni - čimvečji (z zamrzoval. delom v hladilnem delu in funkcijo zelo močnega hlajenja - dva ali tri predale),
- pečica in pomivalnbi stroj (oboje na višini, če je možno, sicer je lahko oboje tudi pod pultom),
- mikrovalovna pečica:lahko v omari (z dvižnim sistemom okovja) ali pa bo prosto stala na pultu - višina le-te: 38 cm (potrebna omarica višine 40 cm),
- napa: poševna (steklena),
- viseče omarice dolge in z ozkimi vrati (elegantne), če ne bi zgledalo preveč zaprto - morda celo do stropa?? (viseče omarice brez ročajev? - sicer naj bi bili ročaji čim daljši),
- na steni ne bo ploščic, imeli bi isto kot pult in/ali fronte, vse do visečih omaric in v celem predelu za napo (morda črtasto??).

Upam, da vam nisem navedla preveč želja... Do sedaj smo imeli namreč več uporabnega prostora kuhinje, kot ga bomo imeli sedaj..., bomo pa pridobili z odprtostjo in povezaostjo prostorov.
Ker se nam kar malce mudi glede odločitve, bi vas prosila, če nam lahko podate vaše ideje vsaj do konca tedna.

Prelepo se vam zahvaljujem za sodelovanje že vnaprej in vas lepo pozdravljam,

Romana


Odgovor:

Pozdravljeni!

V priponki pošiljamo tri različne variante postavitve kuhinje.

V prvi postavitvi je risana kuhinja Lux v beli, visok sijaj in kombinaciji s svetlim hrastom. Korito in kuhališče se nahajata ob isti steni, korito je enojno. Lahko bi bilo tudi dvojno, vendar je potem manj delovne površine med koritom in kuhališčem. Viseče omarice so visoke in ozke, tako da imajo kljub višini moderen izgled. Na steni pri vratih je niz visokih omaric. Najprej kotna shrambna omarica, sledi omarica za pečico, nad njo so dvižna vratca, za katerimi se skriva mikrovalovka. Na koncu je omarica za vgradni hladilnik. Kuhinjo zaključuje polotok z dvemi velikimi shrambnimi predalniki in dodatno delovno površino. Ročaji so v tej postavitvi skriti, kar daje kuhinji izčiščen, moderen izgled. Lesena barva pulta in ohišja omaric pa ta moderen izgled nekoliko zmehčajo, da ne deluje preveč sterilno.

V drugi postavitvi je risana kuhinja Simplicia v svetlo rjavem lesnem dekorju in kombinaciji z živo rumenimi visečimi omaricami. Kuhinja je zastavljena v oblike črke L, ki jo dopolnjuje polotok. Korito je postavljeno pod okno, tako da je pipa umaknjena na rob, da se okno lahko odpira. Kuhališče je ob glavni steni, ki se zaključi še s pečico in vgradnim hladilnikom. Pri tej postavitvi smo se nekoliko poigrali z omaricami v jedilnem delu, katerih glavna vizuelna točka so kvadratne odprte poličke, ki se nadaljujejo tudi nad polotokom in tako prostor povezujejo v celoto.Jedilna miza je postavljena pod drugo okno.

V tretji postavitvi je risana kuhinja Simplicia v nekoliko temnejši varianti. Tu je omaric največ, kuhinja je klljub nizkim omaricam bolj zaprta. Osrednji del kuhinje poteka v obliki črke U, ki se nadaljuje v jedilni del, sredi kuhinje pa stoji manjši polotok. Kuhinja v tej postavitvi ima ogromno delovne in shranjevalne površine. Kuhališče se nahaja ob daljši steni, levo in desno sta nizki omarici z dvižnimi vratci, ki prostor razširita. V kotu je srednje visoka omarica z mehanizmom magic corner za shranjevanje, sledi omarica za pečico in hladilnik. Korito je pomaknjeno levo od okna, da se okno lahko odpira. Korito bi bilo lahko tudi pod oknom, vendar je potem potrebno vzeti v zakup, da se okno ne bo odpiralo ali pa je potrebno vgraditi okno s fiksnim spodnjim delom. Omarice kuhinje se nadaljujejo v jedilni del.

To so tri različice postavitve, seveda pa so možne tudi druge izpeljanke, tako v postavitvi kot barvnih kombinacijah.

Za bolj točno načrtovanje dajemo nekaj iztočnic:

- Upoštevajte, kakšne navade imate v kuhinji, koliko ljudi se istočasno vrti po kuhinji, ali se v kuhinji pripravlja zgolj obroke ali ima tudi funkcijo druženja.

- Koliko shranjevalnega in delovnega prostora pravzaprav rabite?

- Koliko ste pripravljeni odšteti za kuhinjo in aparate. Namreč med posameznimi proizvajalci in modeli prihaja do kar velikih odstopanj, na ceno pa močno vplivajo tudi različni mehanizmi.

 


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (173 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (152 kb)
Kuhinja 1-3.jpg (192 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (201 kb)
Kuhinja 2-2.jpg (220 kb)
Kuhinja 2-3.jpg (230 kb)
Kuhinja 3-1.jpg (211 kb)
Kuhinja 3-2.jpg (198 kb)
Kuhinja 3-3.jpg (211 kb)
Kuhinja 3-4.jpg (198 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.