031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Optimalna postavitev?

Sprašuje IRMA; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni!
Imam težavo z izbiro in postavitvijo kuhinje! Upam, da mi lahko v najkrajšem možnem času pomagate, ker se že malo mudi.

Priložila sem tloris kuhinje na levi strani. Nekako si predstavljam, da na steni z merami 3,84cm so zgoraj bolj podolgovate ozke omarice bele barve z visokim sijajem, spodaj isto bele.Pomivalno korito in štedilnik sta na tej steni z merami 3,84. pomivalno korito je na levi strani, štedilnik je na desni.
Na steni z merami 2,35cm bi bil vgradni hladilnik in pečica na višji poziciji, ta omara bi bila do stropa. Samo ne vem kako bi izgledal ta kot oz. tu ne vem kako se da najlepše narediti.
Ne morem se odločiti ali bi bili na tej steni z merami 2,62cm spodaj omarice in pult, ker je okno in bi šlo potem v črko L, ali tu brez omaric pa samo otok, kjer bi bile omarice ali predali s tremi barskimi stolčki. Tu naj bi bila samo delovna površina. Pult bi bil sivkaste barve z nekimi bleščicami, ki sem ga nekje videla.
Upam, da sem dala dovolj podatkov.
Resnično mi je načrtovanje kuhinje ena najtežjih stvari, saj želim, da bi bila popolna.Na steni bi bilo steklo, spodaj kakšna fototapeta z bordo oranžnimi krogi.
Zahvaljujem se vam za vaš trud!
Irma


Odgovor:

Pozdravljeni!

V priponki so tri različice postavitve kuhinje, je pa možno še kar nekaj drugih variant.

V prvi priponki je kot rešen z rolo omarico. Tako v kotu pridobite prostor za shranjevanje malih gospodinjskih aparatov ipd. Na drugi strani je predviden polotok. V drugi postavitvi polotok zamenja otok, v tretji pa je kuhinja narejena v črko G. Povsod je del, ki meji na jedilnico, narejen kot poglobljen pult, ki poveča delovno površino in omogoča uporabo pulta za zajtrkovalni šank.

Za lažje načrtovanja kuhinje bi predlagali, da najprej razmislite, kako poteka vaš vsakdan in to upoštevate pri dokončni izbiri, katero postavitev izbrati kot izhodišče:

- Vas kuha več hkrati ali se v kuhinji nahaja le en kuhar naenkrat? Pri več kuharjih naenkrat priporočamo varianto z otokom, saj je tako več prehodov, ki omogočajo prosto gibanje uporabnikom. Pri postavitvi 1 in 3 je kuhinja bolj zaprta.

- Koliko shranjevalnega prostora rabite? Če imate predvideno tudi shrambo, ptoem ni potrebe po veliko omaricah in obratno. V postavitvi 3 je predvidena velika shranjevalna omara, ki služi namesto shrambe, obenem pa je kot izkoriščen.

- Kakšen znesek ste pripravljeni odšteti za kuhinjo? Več omaric, več mehanizmov, višja bo končna cena za kuhinjo, upoštevati je potrebno tudi belo tehniko in željeno stekleno stensko oblogo.


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (183 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (155 kb)
Kuhinja 1-3.jpg (147 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (213 kb)
Kuhinaj 2-2.jpg (176 kb)
Kuhinja 2-3.jpg (162 kb)
Kuhinja 3-1.jpg (159 kb)
Kuhinja 3-2.jpg (141 kb)
Kuhinja 3-3.jpg (133 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.