031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

Kuhinja v L

Sprašuje tadeja ; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni,
zelo mi je všeč vaša dodatna pomoč pri načrtovanju kuhinje. Rada bi vedela koliko funkcionalno je če bi imela vgradno pečico v višini pulta ali v visoki omari in predvsem ali je dobor imeti v kotu vgradno kuhalno ploščo.
Vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor in vašo pomoč.

Hvala in lep pozdrav.


Odgovor:

Pozdravljeni!

V priponkah je nekaj idejnih izrisov kuhinje. Risana je samo kuhinja brez jedilnega dela, da je bolj pregledno.

Možno je vse, tako kuhališče v kotu kot tudi dvignjena pečica.

Z dvignjeno pečico dobite ergonomsko bolj priročno postavitev, ker je na višini oči, ni se potrebno sklanjat, vidite vsebino, odmaknjena je od radovednih otroških ročic (čeprav so sodobne pečice kar dobro izolirane), lažje je rokovanje s pekači. Po drugi strani pa izgubite nekaj pulta, kar je še posebej pomembno pri majhnih kuhinjah.

Podobno velja za kuhališče v kotu: ima svoje prednosti in pomanjkljivosti: Za kuhališčem ostaja kar nekaj dodatnega delovnega pulta za odlaganje, levo in desno je delovna površina, vrtite se okoli svoje osi. Minus je manj shranjevalne površine v kotu, saj je kot le delno izkoriščen. Izbira kotnih nap je manjša, razen če se naredi zob iz knaufa in lesa kot nosilec in se nanj montira klasična stenska napa ali se nad kuhališče montira otočna napa.

V prvi postavitvi je risana kuhinja Simplicia v nevtralnih belo - sivih barvah. Pečica je dvignjena zraven hladilnika, sledi korito in kuhališče v kotu.

V drugi postavitvi je risana kuhinja Reflexa v kombinaciji s kuhinjo Mela. Pečica je umaknjena pod kuhališče, kuhinja zasnovana v klasični L postavitvi, zaključi se z manjšim šankom.

V tretji postavitvi je risana kuhinja Mela v klasični vanilija-temno rjavi barvni kombinaciji. Tu je korito postavljeno na desno stran. Kuhališče je postavljeno na sredo dveh velikih predalnikov, zgoraj pa linijo zaključujejo viseče omsrice.

 


Priponke:

Kuhinja 1.jpg (192 kb)
Kuhinja 2.jpg (190 kb)
Kuhinja 3.jpg (162 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.