031 729 992
info@gros-novak.si
Nahajate se na naši stari spletni strani.
Nekatere vsebine niso več aktualne.

VABLJENI K OGLEDU NAŠE PONUDBE NA NOVO SPLETNO STRAN www.gros-novak.si.

Domov

POHIŠTVO GROS NOVAK

NAROČI SE NA IZRIS NA DOMU
slika kuhinje

Spletna svetovalnica

IDEJNI IZRIS ZA NOVO KUHINJO

Sprašuje Matevž; Kategorija: Postavitev kuhinje

Vprašanje:

Pozdravljeni!
Že dolgo spremljava vašo spletno stran, vaše kuhinje in nasveti so nama zelo všeč. Zato sva se odločila, da vas tudi midva prosiva za izris najine prve kuhinje z jedilnico.
V prilogi pošiljava načrt prostora, v katerem bodo kuhinja, jedilnica in dnevna soba, ta je že približno vrisana.
Prostor bo popolnoma prenovljen, tako da napeljava ni problem, vendar bi korito najraje/najlažje imela na steni ob stopnišču, saj je tam spodaj, v garaži, voda/odtok.
Problem je višina okenske police, 82 cm, torej bi lahko bil pult, debeline 4 cm, pri oknu visok le 86 cm (midva sva visoka 183cm in 167cm).
Vrisana radiatorja tudi še nista fiksna, torej se ju da prestaviti na bolj primerno mesto.
Najine želje:
•moderna kuhinja najraje v mat beli barvi v kombinaciji lesa (najraje v sivih odtenkih),
•pečica (morda tudi pomivalni stroj) na višini,
•prostor za mikrovalovno pečico in mesoreznico,
•čim večji vgradni hladilnik z zamrzovalnikom,
•visoke omare/viseči elementi do stropa (oziroma bo strop spuščen do njih),
•čim manj/nič odprtih površin,
•jedilna miza raztegljiva do 8 oseb.

Hvala in lep pozdrav,

Matevž in Nika


Odgovor:

Pozdravljeni!

V priponki prilagamo tri idejne izrise postavitev kuhinje.

Glede višine pulta: paziti bo treba na končno višino spodnjih omaric. Predlagamo nižje podnožje, da se ohrani popolna izkoriščenost spodnjih omaric. V primeru višine parapeta 86cm, je lahko višina podnožja 10cm,  pri čemer bi zgornji rob pulta prišel ravno na 86cm. V takem primeru se pogosto poslužujemo rešitve, da pult nadomesti okensko polico. Primer je v priponki. Druga mogoča rešitev je, da se okno naredi v spodnjem delu fiksno. Torej okno je po dolžini razdeljeno v dve krili, spodnje je fiksno, zgornji del se odpira. Tako bi lahko pod okno umestili tudi korito.

V prvi postavitvi je risana kuhinja Mela v kombinaciji larix (svetel macesen) in bele. Kuhinja je postavljena v eno ravno linijo, v kotu so visoke omarice, kuhališče pa ob ožji steni. Lahko bi se tudi pult po celotni dolžini poglobilo, tako da bi bila linija povsem ravna. V tej postavitvi imate dovolj prostora za veliko mizo.
V drugi postavitvi je risana kuhinja Mela v kombinaciji sivega hrasta in bele. Narejen je velik polotok z glavno delovno površino, polotok služi tudi kot šank. Za njim je linija visokih in visečih omaric, ki uokvirjajo okno. Miza je v tej postavitvi sicer bolj utesnjena, je pa še vedno solidno velika, tudi za 8 jedcev.
V tretji postavitvi je risana klasična postavitev v L. Pečica je umeščena pod kuhališče. Če bi v taki postavitvi želeli imeti dvignjeno pečico, bi morali kuhinjo podaljšati proti dnevnemu delu.

Dvignjen pomivalni stroj ima svoje prednosti in slabosti. Pozitivna stran dvignjenega pomivalnega stroja je zagotovo manj sklanjanja, minus pa  težave, ki jih lahko povzroči nenaden izliv vode. Če je stroj dvignjen, so na udaru tudi okoliške omarice, sicer pa poplavi spodaj v podnožju, kjer so nogice, te so plastificirane. Poleg tega se mokra posoda nosi mimo pulta in kapljice padajo na tla.
Ker boste inštalacije prenavljali, zelo priporočam, da najprej natančno definirate postavitev kuhinje in inštalacije prilagodite kuhinji in ne obratno.

 


Priponke:

Kuhinja 1-1.jpg (236 kb)
Kuhinja 1-2.jpg (281 kb)
Kuhinja 2-1.jpg (268 kb)
Kuhinja 2-2.jpg (279 kb)
Kuhinja 3-1.jpg (217 kb)
Kuhinja 3-2.jpg (209 kb)
Pult kot okenska polica.jpg (118 kb)

slika kuhinje slika kuhinje slika kuhinje

 

 

Italijanski dizajn - popoln užitek
© 2008 Gros - Novak d.o.o.Pravno obvestilo in uporaba piškotkov
dizajn Scarlet studio, Izdelava spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.
Optimizacija spletnih strani Mihov.com spletne storitve d.o.o.