Klasične kuhinje TLK


Klasične kuhinje TLK

Moto proizvajalca kuhinj TLK bi lahko bil manj je več.

Hčerinska firma vrhunskih kuhinj Miton namesto širokega izbora elementov in materialov ponuja ožji, a premišljen izbor najpogosteje izbranih artiklov in barv, opremljeni s sistemom vodil Blum antaro. Zato lahko ponudijo dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Kljub temu se v kuhinji TLK dobi vse, kar vsaka dobra kuhinja ponuja, odličen sistem vodil in mehanizmov za lažjo organizacijo, od predalov, do kotnih rešitev in izvlekov, opcijo z brez ali s skritimi ročaji ter pri večini modelov dve višini spodnjih omaric (72 in 78 cm).

Dobavni rok: 8 tednov.


Klasične kuhinje


Glavna značilnosti klasičnih kuhinj je material – les. Pod masivna vratca označujemo vratca, ki so v celoti izdelana iz masivnega lesa in rezkana glede na končni dizajn, ali pa je masiven okvir vratc, osrednji del pa furniran v istem lesu kot je narejen les. Katera vrste obdelave bo izbrana je odvisno od vrste lesa, saj nekateri bolj dihajo in so bolj trdi, drugi pa manj in so bolj stabilni, pa tudi od samega dizajna vratc.
Cenejša izvedba klasičnega izgleda kuhinj so različne imitacije ali folirana rezkana vratca na mdf-u ali iverali različnih debelin, sestavljenih v profilirana vratca, kot sta recimo kuhinji Quadrica ali Tess.

V višjem rangu kvalitete kuhinj so običajno masivna vratca, ohišja omaric pa so narejene iz iverala. V vrhunskemu rangu kuhinj pa so tudi ohišja sestavljena iz masivnega lesa ali vezane plošče, prav tako tudi predali in dodatki. Tu pridemo do vrhunskega obrtniškega mojstrskega dela in danes le še redko videnih znanj obdelave lesa. Lep primer takega vrhunskega znanja so kuhinje Callesella.

Dodatki so tisti, ki klasičnim kuhinjam dajejo dušo. Medtem ko pri modernih kuhinjah sledimo dolgim, enostavnim, gladkim linijam, so bistvo klasičnih kuhinj majhni predalčki, ozke linije, na videz neurejen in nakopičen izgled. Osnovno postavitev dopolnjujejo dodatki – precizno izbrani ročaji krajših linij, gumbi, umetelno narejeni detajli na ročajih.

Kaj je imperialni stil?

  • To je stil, s katerim označujemo bogato opremljeno pohištvo, ki spominja na baročni stil takratnih kraljevih družin. Veliko poudarka na rezbarijah, zlatih in srebrnih vložkih, veliki izstopajoči kosi pohištva, ki zavladajo prostoru (velike kaminske nape, bogato opremljeni otoki).

Značilnost podeželskih kuhinj so venčne in senčne letve, ki zaključujejo viseče omarice, imperialni in provansalski stil dopolnjujejo tudi pilastri (okrasni stebrički), ki so različno izrezljani in okrašeni, od enostavnih ravnih linij, ki le razširijo kuhinjo in jo uokvirijo, pa do bogato, umetelno izrezljanih detajlov iz podeželskega življenja (cvetje, grozdje,...). Ornamenti se pogosto dopolnjujejo tudi z okrasjem na steklenih vratcih in kaminskih napa.

Zgolj leseno osnovo podeželskih kuhinj dopolnjujemo z dodatki v barvah kovine (zlata, srebrna, bakrena, kovano železo), pastelnih barvah tekstilij (kot zavese, blazine na stolih, kuhinjske krpe), nežne barve sten ter še vedno pogosto uporabljene drobne in mozaične ploščice kot stensko oblogo.

Notranja oprema

Dom je prostor, kjer se počutimo prijetno, domače in sprejeto. Za pohištvo poskrbimo mi. Od sodobnih kuhinj do rustikalnega šarma lesenega pohištva. Vse na enem mestu: od širokega nabora modernih in klasičnih kuhinj do jedilnic, dnevnih sob in ostalega pohištva, ter svetovanje, izris kuhinj in ostalega pohištva, vse do montaže. Pomagamo pri izbiri bele tehnike in svetujemo glede barv, dodatkov, materialov in inštalacij. Dolgoletne izkušnje in sledenje trendom in sodelovanje z zanesljivimi proizvajalci so naš zaščitni znak. Pokličite nas!

Kontakt

Telefon: 031 729 992
E-mail: info@gros-novak.si
Splet: www.gros-novak.si/

Delamo po celi Sloveniji!

PISARNA:
pon. - pet.: 8.30 - 15.00

TEREN:
pon.-pet.: 8.00-19:00
sobota: 8.00 do 12.00