Klasične kuhinje


Klasične kuhinje

Klasične, rustikalne, provansalske, lesene, masivne, country, ... pa še kakšen izraz bi se našel.

Klasične kuhinje so kuhinje, ki imajo eno skupno lastnost: les. Toplina in domačnost, rezkana vratca, dodatki. Asortima klasičnih kuhinj je zelo širok, od enostavnih rahlo rezkanih linij, do romantičnega stila v pastelnih barvah z valovitimi poudarki, pa bogato okrašen imperialni stil, domač »cottage« angleški stil ter vse do zidanih kuhinj.


Klasične kuhinje


Glavna značilnosti klasičnih kuhinj je material – les. Pod masivna vratca označujemo vratca, ki so v celoti izdelana iz masivnega lesa in rezkana glede na končni dizajn, ali pa je masiven okvir vratc, osrednji del pa furniran v istem lesu kot je narejen les. Katera vrste obdelave bo izbrana je odvisno od vrste lesa, saj nekateri bolj dihajo in so bolj trdi, drugi pa manj in so bolj stabilni, pa tudi od samega dizajna vratc.
Cenejša izvedba klasičnega izgleda kuhinj so različne imitacije ali folirana rezkana vratca na mdf-u ali iverali različnih debelin, sestavljenih v profilirana vratca, kot sta recimo kuhinji Quadrica ali Tess.

Dodatki so tisti, ki klasičnim kuhinjam dajejo dušo. Medtem ko pri modernih kuhinjah sledimo dolgim, enostavnim, gladkim linijam, so bistvo klasičnih kuhinj majhni predalčki, ozke linije, na videz neurejen in nakopičen izgled. Osnovno postavitev dopolnjujejo dodatki – precizno izbrani ročaji krajših linij, gumbi, umetelno narejeni detajli na ročajih.

Kaj je imperialni stil?

  • To je stil, s katerim označujemo bogato opremljeno pohištvo, ki spominja na baročni stil takratnih kraljevih družin. Veliko poudarka na rezbarijah, zlatih in srebrnih vložkih, veliki izstopajoči kosi pohištva, ki zavladajo prostoru (velike kaminske nape, bogato opremljeni otoki).

Značilnost podeželskih kuhinj so venčne in senčne letve, ki zaključujejo viseče omarice, imperialni in provansalski stil dopolnjujejo tudi pilastri (okrasni stebrički), ki so različno izrezljani in okrašeni, od enostavnih ravnih linij, ki le razširijo kuhinjo in jo uokvirijo, pa do bogato, umetelno izrezljanih detajlov iz podeželskega življenja (cvetje, grozdje,...). Ornamenti se pogosto dopolnjujejo tudi z okrasjem na steklenih vratcih in kaminskih napa.

Zgolj leseno osnovo podeželskih kuhinj dopolnjujemo z dodatki v barvah kovine (zlata, srebrna, bakrena, kovano železo), pastelnih barvah tekstilij (kot zavese, blazine na stolih, kuhinjske krpe), nežne barve sten ter še vedno pogosto uporabljene drobne in mozaične ploščice kot stensko oblogo.

Notranja oprema

Dom je prostor, kjer se počutimo prijetno, domače in sprejeto. Za pohištvo poskrbimo mi. Od sodobnih kuhinj do rustikalnega šarma lesenega pohištva. Vse na enem mestu: od širokega nabora modernih in klasičnih kuhinj do jedilnic, dnevnih sob in ostalega pohištva, ter svetovanje, izris kuhinj in ostalega pohištva, vse do montaže. Pomagamo pri izbiri bele tehnike in svetujemo glede barv, dodatkov, materialov in inštalacij. Dolgoletne izkušnje in sledenje trendom in sodelovanje z zanesljivimi proizvajalci so naš zaščitni znak. Pokličite nas!

Kontakt

Telefon: 031 729 992
E-mail: info@gros-novak.si
Splet: www.gros-novak.si/

Delamo po celi Sloveniji!

PISARNA:
pon. - pet.: 8.30 - 15.00

TEREN:
pon.-pet.: 8.00-19:00
sobota: 8.00 do 12.00